Avilius Talks

Vær med os, når vi fordyber os i en samtale om det flygtige fænomen 'identitet' med lektor i socialpsykologi, Thomas Morton, fra Københavns Universitet.

Identitet er noget, vi alle intuitivt ved, hvad er, men som vi næppe er i stand til at forklare fyldestgørende. I betragtningen af de mange definitioner og forståelser af identitet inden for psykologisk forskning er det heller ikke underligt, at det efterlader de fleste af os rådvilde.


Ikke desto mindre antages det generelt, at en stabil, sammenhængende og stærk identitetsfølelse er afgørende for psykologisk velvære. På denne aften vil vi forsøge at blive klogere på, hvad identitet er, men endnu vigtigere, skal vi diskutere udfordringerne ved identitetsarbejde i et postmoderne, stærkt fragmenteret og socialt komplekst samfund - og hvorfor det kan være en af årsagerne til en stadigt mere ulykkelig ungdom.

Kom og nyd et glas mousserende vin på toppen af Gammel Kongevej, når vi i en samtale med antropolog og forfatter, Dennis Nørmark, skal snakke om det, som vi alle har på fornemmelsen, nemlig at det moderne arbejdsliv er fyldt med meningsløst og ligegyldigt arbejde, der camouflerer sig i fine titler, storladent sprogbrug og djøfisering.


I sin bog Pseudoarbejde beskriver Dennis Nørmark, hvordan vi på mange måder sidder fast i industrialiseringens logikker som fx den påståede sammenhæng mellem tid og produktivitet, hvilket fastholder utroligt mange mennesker i et arbejde, der kan løses på halvdelen af den tid, vi bruger på det, eller som der i det hele taget ikke er behov for.

Her under corona-krisen sidder vi allesammen, inklusiv os her i Avilius, rigtigt meget derhjemme og scroller gennem diverse feeds mens hjernen slår fra.


Vi ringer til læge og forfatter Imran Rashid for at høre, hvad der sker, når vi scroller derudaf, og for at få et par gode råd til, hvordan vi kan identificere vores usunde digitale vaner – og ændre dem til vores fordel.


Highlights:

(23:30) Hvordan ændrer man en vane?

(28:20) Den kropslige intelligens

(43:30) Tre gode råd

Må vi invitere dig ud?


Vi ved godt, at det er irriterende at få alle mulige reklamer i mailboxen. Vi vil bare helt vildt gerne have dig med på vores rejse, hvor vi sammen kan blive klogere på det med at finde rundt i livet som ung.
!

×

Skriv til os

Nu er det din tur! Uanset om du er klar til at starte i et forløb, har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere — send os en besked, så vender vi tilbage i løbet af et par dage.

“Mørket trykker ind mod ruden, hører vinden suser derude. Tror at jeg har det som stenene, bølgerne bruser imod.” — Hans Philip, Saa Blaa
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932
“I ain’t living in the dark no more; it’s not a promise, I’m just gonna call it.” — Bon Iver, Beth/Rest
“Aldrig sælg dig selv – men vid hvad du er værd” — Artigeardit, imorgen:igår