Avilius | Kærlighed og parforhold
Book
en tid!

Kære dig,
Vores grupper er midlertidigt sat på pause, mens vi finder ud af, hvordan vi kører dem på den helt rigtige måde. Indtil da kan vi anbefale at starte et forløb i individuel terapi. Kh Avilius 💖

 Ledige pladser

Kærlighed og parforhold

Næste holdstart: Venteliste

Til dig, der…

Spekulerer du over, hvordan du og din partner er endt her? Går jeres diskussioner i hårdknude? Tvivler du på jer, din partner eller dig selv? Eller ser du andre par og tænker "wow, de har det bare så meget nemmere"?

…tager dit parforhold seriøst
…mangler ny energi i forholdet
…føler en uligevægt i relationen
…vil være en bedre kæreste
…gerne vil kæmpe for forholdet
…vil lære at kommunikere bedre
…leder efter værktøjer til hverdagen
…mangler ny energi i forholdet
…tager dit parforhold seriøst
…gerne vil kæmpe for forholdet
…vil lære at kommunikere bedre
…vil være en bedre kæreste
…føler en uligevægt i relationen
…leder efter værktøjer til hverdagen

Program

Gennem seks uger arbejder vi med metoder, værktøjer og perspektiver og kommer igennem en masse nye vinkler på dit forhold. For eksempel kigger vi på, hvordan man har lært at elske, hvilket samfundsmæssigt pres der ligger på kærligheden og hvordan vi sætter og respekterer hinandens grænser. Se programmet her.

Til første møde åbner vi snakken om vores egne psykiske mønstre, vores strategier til at modtage og give kærlighed samt vores metoder til at forholde os til det magtspil der foregår i et forhold.

Vi snakker om, hvordan vores tidlige erfaring med kærlighed spiller ind i vores nuværende forhold.

Hvordan tolker vi verden omkring os samt vores reaktioner på denne? Vi øver os på at se forbi vores indøvede fortolkninger af, hvad vores partner gør.
Hvorfor tage den svære snak med sin partner?

Hvor ærlig skal man være, og hvordan får man kommunikeret noget man knapt nok selv er klar over?

I denne session snakker vi om, hvorfor konflikter opstår i en kærlighedsrelation og hvordan vi bruger dem til at få bedre forhold. Sessionen går ud fra den præmis, at man lærer meget om sig selv og sit forhold i konflikter, men også at der er meget på spil.

Vi skal øve os på at se bagvedliggende mønstre i konflikter. Forsøge at pinpointe, hvorfor og hvornår en diskussion eller snak brænder sammen og træne kommunikation der skaber omsorg og forståelse, frem for forsvar og usikkerhed.
Hvordan placerer vores forhold sig ift. et normativt forhold? Hvordan ønsker vi at vores forhold skal se ud og hvordan ser et godt forhold ud? Hvordan finder man en balance mellem overgivelse og selvstændighed og hvordan relaterer dette sig til vores seksuelle begær?

Vi placerer parforholdet i historisk og samfundsmæssig kontekst og prøver at tale frem, hvad dette gør ved vores forhold. Vi snakker om hvilke behov der løses af parforholdet og stiller skarpt på tryghed og frihed.
Kan man fortælle sin største frygt til sin partner?
Er det overhovedet muligt at spørge sig selv de svære spørgsmål: hvis jeg er i tvivl, hvad betyder det så?
Hvad er grænserne for vores egen og vores partners kærlighed?
Tester jeg min partner eller tester min partner mig?

Der er altid tvivl, frygt og angst relateret til et forhold. Vi arbejder med at tydeliggøre vores frygt og vores usagte behov.

Vi snakker om forsvarsmekanismer, tidligere parforholdstraumer og forskellige ængstelige situationer der er relateret til at have et parforhold i sin ungdom fx: angsten for at miste sig selv, at sørge over det tabte singleliv, angsten for at vælge forkert og selvfølgelig angsten for at blive forladt.
Vi kender den.

Monsteret og følelsen over dem alle: jalousien.

I denne session arbejder vi med at adskille jalousi som en naturlig følelse fra skinsyge eller overdreven jalousi. Vi arbejder på at muliggøre en fælles front mod jalousien, så man forsøger at lette presset fra den enkeltes skuldre. Samtidigt arbejder vi med det komplekse bag jalousien, som den enkeltes usikkerhed.

Hvordan holder man hovedet oppe? Hvor langt vil man gå for hinanden? Og hvordan undgår man, at jalousien bliver en evig klods om foden?
Vi afslutter med et fokus på, hvor vi står nu i forhold til begyndelsen af forløbet. Vi snakker om de metoder og værktøjer vi har lært gennem forløbet.

Hvad er vores drømme og håb for vores forhold?

Hvordan har vi tænkt os at efterleve de ting vi har lært?

Gruppeleder(e)

Eskild

Vi bliver konstant eksponeret for vores kulturs parforholdsnormer: At 20'erne er til for at have det sjovt. At tvivl betyder, at det nok ikke skal være jer to. At tanker og følelser for andre betyder, at den er helt gal. Kliché nok tænker vi også selv, at fx. Instagram bidrager til dette rosenrøde billede af, hvordan parforholdet burde se ud, og det gør det enormt svært at hvile i vores eget.

Uden de parforhold jeg har været igennem, ville jeg ikke have været hvor jeg er i dag. De har været en accelerator for personlig udvikling, og medvirket til både intens glæde, angst og sorg – og samtidig masser af hverdag og kedsomhed.

Kærligheden bliver ved at fascinere mig, og derfor vi jeg gerne blive klogere på den!

Læs mere om Eskild

Tidligere deltager i Kærlighed og parforhold:

"Grupperforløbet har givet mig indsigt og fornyet perspektiv på et stort tema i mit liv. Det har hjulpet mig til til at finde ro og opnå en større forståelse for mine egne reaktionsmønstre og de mønstre jeg observerer hos andre mennesker. Tak for det!"

Tidligere deltager i Kærlighed og parforhold:

"Fedt initiativ og emne, og fedt at det I er på samme alder som mig, og at konceptet i (næsten ;) ) lige så høj grad var at I også skulle dele jeres tanker, og ikke kun formidle det overordnede teori. Alt i alt en rar oplevelse, der stadig er i mine tanker, og som inspirerer mig i min hverdag."

Praktisk info

Hver gruppegang koster 300 kr. I alt koster forløbet 1800 kr.

Der er endnu ikke aftalt startdato på næste hold. Vi samler løbende deltagere ind på en venteliste og starter et nyt hold, når der er nok tilmeldte.

Trygge rammer.

Gruppen foregår i vores hyggelige praksis – en stor og rummelig lejlighed i hjertet af Vesterbro. Sådan arbejder vi bedst.

Er Kærlighed og parforhold det rigtige forløb for dig?

Skriv dig op eller hør mere ved at skrive til os eller booke et opkald.

Det er ok bare at være nysgerrig.

Uanset om du er klar til at starte i terapi, har konkrete spørgsmål eller bare vil vide lidt mere om os, kan du skrive til os her. Vi svarer i løbet af et par dage.

“The only way out is through” — Iceage, Lockdown Blues
“For there is always light, if only we’re brave enough to see it – if only we’re brave enough to be it” — Amanda Gorman, The Hill We Climb
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932
“Hvis du kunne gøre det hele igen, ville du gøre det hele igen” — Caspar Eric, Alt hvad du ejer
“Én dag af gangen med min ryg op af muren, hovedet helt i vejret og benene på jorden” — Artigeardit, Stå Op Gå Ned