Blog

Velkommen til syvende episode af Avilius Talks — en podcast om at have det godt.

Dansk litteratur er voldsomt vedrørende for tiden. Mange nye digtere og forfattere beretter og skriver poesi, der revser vores system og forsøger at rykke mod en bedre fremtid — muligvis en mere omsorgsfuld fremtid.

I dette afsnit fortæller den anmelderroste forfatter Glenn Bech om sin bog 'Farskibet' til Eskild. Vi snakker om, hvordan giftig maskulinitet gennemsyrer vores samfund og hænger sammen med traumer. Vi snakker om, hvordan bogen blev til, og ender i kroge som, tilknytning, hårde terapeutiske samtaler og humor. Vi snakker om boomergenerationen der er ved "at smuldre for øjnene af os".

02/06/21

Boost din motivation – fire strategier til at øge din motivation i hverdagen

Velkommen til sjette episode af Avilius Talks — en podcast om at have det godt.

Dansk litteratur er sprudlende og voldsomt vedkommende for tiden. Mange nye digtere og forfattere beretter og skriver poesi, der revser vores system og forsøger muligvis at rykke mod en bedre fremtid. Måske en mere omsorgsfuld og åben fremtid – kan man håbe. Kunst er en vigtig del af os menneskers måde at forstå os selv på, sætte ord på vores smerte, drømme og fantasier.

I dag snakker Eskild med Gry Stokkendahl Dalgas, der med en prisvindende samling af digte, optegnelser og breve tegner et transkønnet perspektiv.

Vi er glade for at kunne åbne verdens måske første forårsudstilling Det Enogtyvende Forår, præsenteret af Avilius og kurateret af Ida Glitre.

Udstillingen tager afsæt i tanker omkring ungdommen og dens mangefacetterede natur, og har til hensigt at undersøge hvordan kunst kan bidrage til det terapeutiske rum. Ligeledes er de bidragende kunstneres værker udvalgt netop fordi de formår at udtrykke ungdommens mange sider, fra det meget konkrete til det mere eksistentielle aspekt af det at være ung.

De udstillende kunstnere er Ihsan Saad, Olivia Rode Hvass, Karoline Hvidtfeldt, Emma Kallan, Johanne Anastasia Stoffersen og Carl Benny Robert.

Udstillingen er åben efter aftale, ellers glæder vi os til at se jer til ferniseringen d. 14. maj kl. 17-20 på Vesterbrogade 35 1.tv. Husk god afstand og jævnlig afspritning / håndvask ♡

Facebook event

17/03/21

Q&A: Er jeg corona-deprimeret eller bare almindeligt deprimeret?

Velkommen til femte episode af Avilius Talks — en podcast om at have det godt.

I dette afsnit har vi besøg af Jeppe Kronback, der også er kendt under navnet URO. Udover at være artist, er Jeppe pædagog i Københavns Kommune, hvor han arbejder på gadeplan med unge.

Frederik Gade Frandsen er ven af Avilius-huset og læser til daglig europæisk etnologi - et studie som han forsøger at kombinere med en stor interesse for musik.

I samtale med Jeppe udforsker Frederik hvordan, at musik kan bruges til at sætte ord på svære følelser, i en verden hvor alting går stærkt, samt hvordan kan den bruges som et middel til at opbygge relationer og styrke sociale sammenhænge. Jeppe fortæller hvordan han bruger musikken i sit arbejde med unge mennesker, herunder om hvordan TikTok og mobiltelefoner, i hans optik, er vigtige elementer, som kan bruges til at opbygge fællesskaber. Lyt med på en spændende samtale, hvor URO fortæller ærligt og åbent om hans egen musik, samt hans syn på det at være ung i 2021.

25/01/21

Ensomhed er menneskets standardindstilling

Velkommen til fjerde episode af Avilius Talks — en podcast om at have det godt.

Og netop at have det godt kan være en udfordring for tiden. Mette Frederiksen sendte os allesammen på tidlig juleferie i anden runde af lockdown. Og når vi så står her i køen til podning, checker seneste pressemøder og bliver lidt ængstelige over smittetallene, truer en lige så stor, men noget mindre medieomtalt krise. Den gode gamle klimakrise er nemlig blevet glemt til fordel for coronakrisen, mener Selma Montgomery.

Selma er intersektionel klimaaktivist og koordinator i den danske afdeling af Fridays For Future. Vi inviterede hende ind til en samtale om klimaangst vs. virusangst, og hvordan vores generations mange kampe måske har én fælles løsning.

26/12/20

Græsset er altid grønnere – et tidsaktuelt syndrom

🦠 Opdateret 17. marts 2020 🦠


I lyset af de seneste regler fra Sundhedsstyrelsen, har vi i Avilius taget et par ekstra forholdsregler. I dine sessioner vil du opleve lidt mindre fysisk kontakt – uden håndtryk eller kram, og måske med lidt mere afstand, end hvad vi er vant til. Ved indgangen til terapilokalet har vi både mundbind og håndsprit, hvis du har glemt det ene eller det andet.

Vi foretrækker alle fordelene ved at sidde ansigt til ansigt, men forstår naturligvis den mulige bekymring om smittefare. Derfor tilbyder vi, at dit forløb kan fortsætte (eller starte!) via Zoom. Bare ræk ud til din samtalepartner, så I sammen kan finde en løsning, der er tryg og sikker.


Med håbet om positive tanker og negative tests,

Avilius ✨👋

"Who am I? I am many things."

Sommeren er forbi, og for mange af os er det blevet tid til at komme tilbage på skolebænken. Netop de her overgange: sommer til efterår, fritid til skole, kan rejse nogle spørgsmål om, hvem man er, og hvem man gerne VIL være. Er det for eksempel ok at være én person derhjemme, og en anden person i læsegruppen? Og hvordan definerer vi os selv, i en verden der på en gang er mere ensom men også mere forbundet end nogensinde før?

Thomas Morton er lektor i socialpsykologi ved Københavns Universitet og leder researchprojekter om de helt store identitetsspørgsmål, så det var oplagt at invitere ham hjem til os på Esromgade til en lille snak.

Interviewet foregår på engelsk.

02/09/20

Kort om kærlighed

01/09/20

Social angst – og fire øvelser til at overkomme den

01/09/20

Kærestesorger – sådan heler du et knust hjerte

08/08/20

Selvværd - livets rødder

×

Skriv til os

Nu er det din tur! Uanset om du er klar til at starte i et forløb, har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere — send os en besked, så vender vi tilbage i løbet af et par dage.

“Én dag af gangen med min ryg op af muren, hovedet helt i vejret og benene på jorden” — Artigeardit, Stå Op Gå Ned
“Kroppen er et gidsel, en jolle fortøjet i sit eget mørke” — First Flush, Vildgæret Ensomhed
“For there is always light, if only we’re brave enough to see it – if only we’re brave enough to be it” — Amanda Gorman, The Hill We Climb
“The only way out is through” — Iceage, Lockdown Blues
“Hvis du kunne gøre det hele igen, ville du gøre det hele igen” — Caspar Eric, Alt hvad du ejer
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932