Blog

17/03/21

Q&A: Er jeg corona-deprimeret eller bare almindeligt deprimeret?

Velkommen til femte episode af Avilius Talks — en podcast om at have det godt.

I dette afsnit har vi besøg af Jeppe Kronback, der også er kendt under navnet URO. Udover at være artist, er Jeppe pædagog i Københavns Kommune, hvor han arbejder på gadeplan med unge.

Frederik Gade Frandsen er ven af Avilius-huset og læser til daglig europæisk etnologi - et studie som han forsøger at kombinere med en stor interesse for musik.

I samtale med Jeppe udforsker Frederik hvordan, at musik kan bruges til at sætte ord på svære følelser, i en verden hvor alting går stærkt, samt hvordan kan den bruges som et middel til at opbygge relationer og styrke sociale sammenhænge. Jeppe fortæller hvordan han bruger musikken i sit arbejde med unge mennesker, herunder om hvordan TikTok og mobiltelefoner, i hans optik, er vigtige elementer, som kan bruges til at opbygge fællesskaber. Lyt med på en spændende samtale, hvor URO fortæller ærligt og åbent om hans egen musik, samt hans syn på det at være ung i 2021.

25/01/21

Ensomhed er menneskets standardindstilling

Velkommen til fjerde episode af Avilius Talks — en podcast om at have det godt.

Og netop at have det godt kan være en udfordring for tiden. Mette Frederiksen sendte os allesammen på tidlig juleferie i anden runde af lockdown. Og når vi så står her i køen til podning, checker seneste pressemøder og bliver lidt ængstelige over smittetallene, truer en lige så stor, men noget mindre medieomtalt krise. Den gode gamle klimakrise er nemlig blevet glemt til fordel for coronakrisen, mener Selma Montgomery.

Selma er intersektionel klimaaktivist og koordinator i den danske afdeling af Fridays For Future. Vi inviterede hende ind til en samtale om klimaangst vs. virusangst, og hvordan vores generations mange kampe måske har én fælles løsning.

26/12/20

Græsset er altid grønnere – et tidsaktuelt syndrom

🦠 Opdateret 17. marts 2020 🦠


I lyset af de seneste regler fra Sundhedsstyrelsen, har vi i Avilius taget et par ekstra forholdsregler. I dine sessioner vil du opleve lidt mindre fysisk kontakt – uden håndtryk eller kram, og måske med lidt mere afstand, end hvad vi er vant til. Ved indgangen til terapilokalet har vi både mundbind og håndsprit, hvis du har glemt det ene eller det andet.

Vi foretrækker alle fordelene ved at sidde ansigt til ansigt, men forstår naturligvis den mulige bekymring om smittefare. Derfor tilbyder vi, at dit forløb kan fortsætte (eller starte!) via Zoom. Bare ræk ud til din samtalepartner, så I sammen kan finde en løsning, der er tryg og sikker.


Med håbet om positive tanker og negative tests,

Avilius ✨👋

"Who am I? I am many things."

Sommeren er forbi, og for mange af os er det blevet tid til at komme tilbage på skolebænken. Netop de her overgange: sommer til efterår, fritid til skole, kan rejse nogle spørgsmål om, hvem man er, og hvem man gerne VIL være. Er det for eksempel ok at være én person derhjemme, og en anden person i læsegruppen? Og hvordan definerer vi os selv, i en verden der på en gang er mere ensom men også mere forbundet end nogensinde før?

Thomas Morton er lektor i socialpsykologi ved Københavns Universitet og leder researchprojekter om de helt store identitetsspørgsmål, så det var oplagt at invitere ham hjem til os på Esromgade til en lille snak.

Interviewet foregår på engelsk.

02/09/20

Kort om kærlighed

01/09/20

Social angst – og fire øvelser til at overkomme den

01/09/20

Kærestesorger – sådan heler du et knust hjerte

08/08/20

Selvværd - livets rødder

08/08/20

Præstationsangst – 5 trin til at blive mindre nervøs

08/08/20

Derfor påvirker sociale medier din trivsel

30/07/20

Eksamensstress – sådan håndterer du det

Torsdag d. 14 maj deltog vi i et event, der var arrangeret af SPIRkbh og støttet af Tuborgfondet. Sammen med tre andre initiativtagere inden for det sociale, kulturelle og grønne område, skulle vi pitche vores egen idé om SU-venlige forløb til unge. Det hele foregik over Zoom, hvorfor vi pitchede vores idé fra vores hjemlige lokale på Nørrebro.

Vi fortalte lidt om vores individuelle forløb, vores kommende gruppeforløb om kærlighed, præstationspres og kulturclash, samt om Avilius Talks – et gratis arrangement, hvor vi behandler et samfundsvidenskabeligt og/eller psykologisk emne sammen med en ekspert. Til SPIRkbh’s event skulle publikum, der fulgte med hjemme fra stuerne stemme på det initiativ, som de synes var bedst, ved at donere et valgfrit beløb, der ville blive matchet af Tuborgfondet.

Det lykkedes os at slippe afsted med sejren, hvilket betød, at vi tog lidt mere end 25.000 kr. med os, der blandt andet skal bruges til at markedsføre vores gruppeforløb og afholde Avilius Talks arrangementer. Det var en herlig aften, hvor vi fik lov til at præsentere vores idé til et nysgerrigt publikum, der stillede gode spørgsmål. Det var ikke mindst inspirerende at høre fra de andre initiativtagere, som havde nogle beundringsværdige idéer og budskaber.

Vi skylder en stor tak til SPIRkbh, der har skabt et platform for nye iværksætterskud som os, hvor man kan formidle sin vision og endda få støtte til at gøre den til virkelighed. Der skal også lyde en tak til Tuborgfondet for at matche donationerne og give os mulighed for at komme hurtigere ud over stepperne. Vi glæder os til at fortælle til næste SPIRkbh-event, hvordan vi har brugt pengene og i den forbindelse, hvad vi har lykkedes med at udrette.

×

Skriv til os

Nu er det din tur! Uanset om du er klar til at starte i et forløb, har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere — send os en besked, så vender vi tilbage i løbet af et par dage.

“I ain’t living in the dark no more; it’s not a promise, I’m just gonna call it.” — Bon Iver, Beth/Rest
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932
“Aldrig sælg dig selv – men vid hvad du er værd” — Artigeardit, imorgen:igår
“Mørket trykker ind mod ruden, hører vinden suser derude. Tror at jeg har det som stenene, bølgerne bruser imod.” — Hans Philip, Saa Blaa