8 ugers forløb:

Fra 200,- per gang

Kulturclash

Fleksible dage

 Ledige pladser

Forløbet ledes af Esther.

Program

Gruppeforløbet begynder med en gratis og uforpligtende introaften, hvor du bliver klogere på forløbets indhold. Derudover vil du møde gruppelederen Esther, som vil introducere sig selv, sin motivation for netop dette gruppeforløb og sin tilgang til forløbet.
Vi starter med at skulle lære hinanden lidt at kende. Derudover vil vi gennemgå det overordnede forløb, og vil sammen udforske de tematikker, der særligt fylder for denne gruppe. Min tilgang til gruppeforløb er meget dynamisk, hvilket betyder at der skal være plads til de tematikker, som deltagerne føler fylder for lige netop dem.

Derfor er følgende programoversigt kun et eksempel på hvilke tematikker, der kan blive arbejdet med.

Vi vil bruge tid på at få defineret, hvad kulturclash betyder for denne gruppe med henblik på at skabe nuancerne i begrebet.
Denne gang vil vi gå mere i dybden med hvad det vil sige at være et "kamelæonbarn". Vi vil sammen dele oplevelser, der omhandler det at skulle skifte "farve" i forskellige kontekster, og derefter udforske både styrkerne og udfordringerne ved at have to kulturer med sig.
Når man prøver at få andre til at forstå de udfordringer, man kan møde både udefra såvel som indefra, når man har to kulturer i rygsækken, kan man ofte føle at andre ikke forstår en - selv hvis de prøver. Det kan være drænende at skulle forklare andre om ens oplevelser, og somme tider kan man nærmest opgive, når de nu alligevel ikke forstå.

Så hvad gør vi med de her frustrationer? Hvordan sørger vi for stadig at fortælle om vores oplevelser - på trods af at vi ikke nødvendigvis bliver forstået?
Når man er hjemme er man noget bestemt, når man går i skole er man noget andet, og når man er sammen med ens venner med samme baggrund, er man noget andet end når man er sammen med de venner, der ikke har samme baggrund. Så hvem er man i sidste ende? Det ene sted er man måske ikke 'nok' libaneser, men alligevel er man heller ikke nok dansk. Man bliver fanget mellem to stole – og den problematik skal vi udfolde sammen.
I forlængelse af sidste tematik vil vi arbejde med spørgsmålet "Hvem vil jeg gerne være?" Dette spørgsmål kan hjælpe os i retning af at finde et ståsted mellem ens kulturer, som vi selv finder meningsfuldt.

Vi vil forsøge at gøre op med de automatiserede tanker om tilpasning og give plads til at udfolde sine ønsker og håb om hvem man gerne vil være.
Sammenlignet med andre problematikker, hvor man kan "komme af med sine problemer", må vi erkende det faktum, at man ikke kan "komme af med sine to kulturer" - men det må heller ikke være målet at blive én af dem. Denne gruppegang vil vi forsøge at arbejde med alle de velsignelser, der følger med det at være kamæleonbarn, såvel som alle forbandelserne.

Hvis gruppen finder det interessant, inviterer vi i denne session en minoritetsperson ind, der har haft to kulturer med sig og har formået at bruge sin baggrund til en drivkraft, både i sit personlige og professionelle liv.
I forlængelse af sidste gruppegang vil vi forsøge at arbejde henimod en accept af at man altid vil være splittet - det er vores vilkår. Men vi skal selvfølgelig finde en balancegang, hvor vi kan give plads til alle de nuancer vi indebærer. Men hvordan finder man denne balancegang, når man i mange år har været vant til bare at tilpasse sig de kontekster man indgår i?
Vi er nået til slutningen og vi vil derfor samle op på alt det vi har lært og er gennemgået. Alt dette skal nu til at stå sin prøve, når gruppen er slut. Vi vil derfor gå igennem bekymringer om, hvordan man reelt set tager dette med sig videre i livet.

Klar til kulturclash?

Skriv til Esther — så får du besked, når der er plads på holdet!

Trygge rammer

Trivsel skal ikke foregå på en briks. Vi er ikke patienter, men mennesker. Vores samtalerum på Nørrebro er lyst, hjemligt og rummeligt. Sådan arbejder vi bedst.

Hvad koster det?

Det er sjældent man har 1600,- på lommen. Vi har lavet to betalingsmåder, så du kan få SU-økonomien til at række.

Betal hver gang

250,- per gang

· Gratis introaften
· Otte ugers forløb


Samlet pris2.000,-

Billigst

Betal det hele på én gang

200,- per gang

· Gratis introaften
· Otte ugers forløb
+ Gratis individuel samtale
+ Billet til et Avilius Talks

Samlet pris1.600,-

Er Avilius det rigtige for mig?

Vi sidder klar ved telefonerne til at svare på alle spørgsmål. Vælg en ledig tid nedenfor, så ringer vi til dig!

×

Skriv til os

Nu er det din tur! Uanset om du er klar til at starte i et forløb, har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere — send os en besked, så vender vi tilbage i løbet af et par dage.

“I ain’t living in the dark no more; it’s not a promise, I’m just gonna call it.” — Bon Iver, Beth/Rest
“Den der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet” — Karen Blixen, 1932
“Aldrig sælg dig selv – men vid hvad du er værd” — Artigeardit, imorgen:igår
“Mørket trykker ind mod ruden, hører vinden suser derude. Tror at jeg har det som stenene, bølgerne bruser imod.” — Hans Philip, Saa Blaa